Mattvätt

Matttvätt Stockholm


Vi på kemtvättsgruppen har stor erfarenhet av mattvätt och är en av Sveriges mest moderna mattvättsanläggningar. Mattorna tvättas av branschkunnig personal med stor erfarenhet av olika typer av mattor. Mattorna fläckbehandlas noggrant och tvättas sedan på golv eller i tvättmaskin. Efteråt slungas vattnet bort från mattan och hängs upp i ett avfuktningsrum. Torkningen tar mellan tre till fem dagar.

Viktigt att veta inför besöket: Informera oss så mycket det går om mattan, såsom fläckar och slitage. Dessutom kan nya färgstarka mattor fälla överflödig färg.

Vi vill reservera oss för dolda slitage på mattor som kan visa sig efter tvättprocessen.

Ta hand om din matta
En mattas livslängd beror mycket på hur man sköter den. Sköter du om den väl kommer du att kunna glädjas åt den i många år. Nedan följer några tips på hur du kan förlänga livstiden för din matta: 

  1. Man bör dammsuga mattan en gång i veckan. Inte oftare då det kan skada mattans lugg – som är känslig. Innan man dammsuger bör man uppmärksamma åt vilket håll luggen ligger. Lättaste sättet att ta reda på detta är att föra ett finger över mattan. Om luggen inte reser sig är detta i luggens riktning, d.v.s. åt detta håll som du ska dammsuga.  
  1. Genom att vrida runt mattan då och då kan man fördela slitaget mer jämt över hela mattan. Resultatet blir att mattan upplevs mindre sliten.  
  1. Har du en fin matta kan det vara ekonomiskt att använda ett mattunderlägg. Underlägget gör att mattans underdel slits mindre vilket bromsar värdeminskningen.